Bilecik Postası

”Reklam

Adana’dan Konya’ya Dönen Tur Otobüsü Kaza Yaptı

Adana’dan Konya’ya Dönen Tur Otobüsü Kaza Yaptı
22 Mayıs 2022 - 19:04

Adana’dan Konya’ya giden 41 C 0641 plakalı tur otobüsü, Adana-Niğde Otoyolu, Güney Köyü yakınlarında gece saat 04.00 sıralarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine kaza yerine ambulanslar ve itfaiye ekibi gönderildi. Sağlık ekipleri, kazada 2 kişinin vefat ettiğini belirledi. Yaralanan 42 kişi ise ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü. Hastaneye kaldırılan yaralılardan bir kişinin vefat etmesiyle ölü sayısı 3’e yükseldi. Yaralılardan 5’inin ise hayati tehlikesi olduğu açıklandı. Kazada yaşamını yitiren üniversite öğrencilerinin Sude Akkuş, Ömer Faruk Küçük ve İlayda Karakoca olduğu öğrenildi. Öğrencilerden Akkuş’un sosyoloji, Küçük’ün mekatronik, Karakoca’nın sanat tarihi bölümlerinde eğitim gördükleri belirtildi.  Kazada yaralananların bölgedeki çeşitli hastanelerde, şoför H.A’nın da Konya’da tedavisi sürüyor.

Kaza yapan otobüsün, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Adana’da düzenlenen ‘AK Parti’nin Gençlik Programı’ndan dönen Konya Selçuk Üniversitesi öğrencilerini taşıdığı öğrenildi. AK Partili yetkililer ve bakanlar, kazada vefat edenler için sosyal medya hesaplarından taziye ve geçmiş olsun mesajları yayımladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Başımız sağ olsun. Konya’dan Adana programımıza gelen 3 kardeşimizi dönüş yolunda otobüs kazasında yitirdik. Çok üzgünüz, Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza şifa diliyoruz” dedi.

Soylu: Şoför Uymuş!

Yaralı öğrencileri hastanede ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise kazaya ilişkin “Şoför uyumuş” bilgisini verdi. Soylu, yaralıların durumuna ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Sabah 04.15’te Adana’dan Konya’ya giderken 44 evladımızı taşıyan otobüs şarampole yuvarlanmak suretiyle takla atmış ve hepimizi hüzne boğan bir trafik kazasıyla karşı karşıya kalmış bulunuyoruz. 44 evladımızın öncelikle hem Niğde Bor hem Niğde Devlet Hastanesi, ardından da  bir bölümünün de Konya Ereğli Devlet Hastanesi’ne sevkleri gerçekleşti. Kaza yerinde 2 kardeşimizi kaybettik. Hastaneye sevkinde de yine bir kardeşimizi sevkinin hemen akabinde kaybettik. Şu anda 12’si Konya’daki Ereğli’den merkez Şehir Hastanesi’ne getirildi ve onlar oradan taburcu edildiler. 5 kardeşimiz yoğun bakımda. Toplam 28 kardeşimiz gözlem altında. Diğerlerinde bir hayati tehlike söz konusu değil. Yoğun bakımda da tüm imkanlarla doktorlarımız takip ediyorlar. Kazanın, şoförün uyumasından kaynaklandığı, kendisinin verdiği beyandan ortaya çıkıyor.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.