Bilecik Postası

”Reklam

Osmaneli’nde Sempozyum

Osmaneli’nde Sempozyum
26 Mayıs 2022 - 19:57

Osmaneli Belediyesi’nin Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile birlikte düzenlediği ”Osmaneli (Lefke) Sempozyumu” Türkiye’nin değişik Üniversitelerinden gelen ve sempozyumda bildiri sunacak 33 değerli akademisyenin katılımı ile başladı.

Sempozyumun Başkanlığını BŞEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Yurdakul’un yaptığı organizasyonda Bilim Kurulunda 20 Profösör görev aldı. Sekiz oturumla 33 sunum yapılacak sempozyumda Osmaneli(Lefke) Tarih-Kültür-Mimari konularda sunulacak bilimsel çalışmalar bir kitap haline getirilerek ilçe hakkında çok değerli bir kaynak kazanmak amaçlanıyor.

Rektör Şükrü Beydemir, Belediye Başkanımız Münür Şahin, İlçe Kaymakamımız Yüksel Ünal, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz,İl ve İlçe Protokolümüz ve alanında uzman akademisyenlerimizin Katılımı ile Belediyemiz Necla Hanım Konağında Açılış toplantısı ile sempozyum başladı.

Açılış toplantısının ardından Belediyemiz karşısında bulunan park alanımızda farklı arşivlerden derlenen tarihi Osmaneli (lefke) fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleşti. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhami Yurdakul koordinatörlüğünde 25-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen sempozyumda farklı alanlarda birbirinden değerli akademisyenler tarafından Osmaneli (Lefke) ele alınmaya devam edecek.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.